CALVI

Bij CALVI heb ik twee keer voor langere tijd een continu-klus gehad, en ben nu zelfs met een derde keer bezig.

De eerste keer heb ik het development-driven ontwikkelproces omgezet naar een User First manier van ontwikkelen. Met de volgende stappen in gedachte eerst de schermen gestructureerd en gecreëerd, voordat deze naar development gingen om ze in het systeem te hangen:

  1. Information architecture
  2. Interaction design
  3. Usability
  4. Prototyping
  5. Visual design

Ook heb ik toen meerdere themes op de standaard software ontwikkeld. En een transition tool gemaakt waarmee de eindgebruikers makkelijker van een oud naar een nieuw systeem konden gaan. Op deze manier brachten wij Calvi Insight naar een volgend level.

Bij de tweede keer hadden ze mij nodig om de theme-development wat te versnellen. Eerst heb ik de front-end developers meegeholpen en later is er een volledig design system ontwikkeld (om die theme-development voortaan makkelijker en professioneler te kunnen doen) en in de creatie van dit design system heb ik mij vooral bezig gehouden met de design en accessibility/usability van de diverse schermonderdelen.

En nu bij de derde keer ondersteun ik bij het creëren van Solution Designs, zorgen dat nieuwe functionaliteit voldoet aan alle gewenste User Experience en Accessibility criteria, en dat er een high fidelity prototype is. Ook zorg ik ervoor dat alle Design Patterns logisch en toepasbaar zijn. En verder allerhande designzaken voor het optimaal gebruik van hun Portal. En sinds kort maak ik ook klantthema's in het design system.

Klanten, o.a.
Vodafone, KPN, Proximus, T-Mobile, Tele2
Kennisgebieden
UCD, User Journey, Front-end, UX, UI, Accessibility, Webdesign, FTP, Prototyping, Wireframes, HTML, CSS, jQuery
Tools
XD, VS Code, Visual Studio, JIRA, Git, Photoshop, Illustrator