Rologica - Werk

User Experience Designer

Het ontwikkelen van een zo gebruikersvriendelijk mogelijke omgeving met behulp van een logisch werkproces via information structurering, wireframing, prototyping, webstandards en een duidelijk visual design:

Dit doe ik met de volgende begrippen in gedachte:

Simplicity

Godfried Bomans zei ooit: Schrijven is schrappen. Oftewel, goede informatie heeft geen fluf nodig. Het moet leesbaar, bruikbaar en toepasbaar zijn. Voor user experience design geldt hetzelfde, niet opvallen maar werken. Je kan zelfs zeggen dat een goed, bruikbaar scherm niet gezien hoeft te worden. Maar wel gebruikt.

Collaboration

Niemand heeft alle wijsheid in pacht, samenwerken is het devies. Ik ben een front-end designer en werk graag samen met marketing peeps, content jockeys, UI programmeurs, back-enders en wie nog meer nodig is om tot een zo goed mogelijk product te komen.

Visual design

Alles wat maar nodig is om een mooi, helder en bruikbaar product te maken. De simplicity voor structurering geldt hier ook voor het visual design. Voorbeelden van deze visuals zijn infographics, scenario's, tone-of-voice, iconen of leervoorbeelden. Deze geven uitleg over de informatie, essentieel maar ook aansprekend.

Usability

Uiteindelijk maken we in de business dingen die door anderen gebruikt worden. Hoe beter ermee gewerkt kan worden, hoe vaker het wordt gebruikt. Design dat zichzelf wijst zonder ingewikkelde handleidingen. Dus voor die usability ga ik elke keer weer, uiteindelijk is dat het enige wat telt. De gebruiker en hoe hij het vindt en gebruikt.

Als je ook een gebruiksvriendelijke User Experience nodig hebt: Neem contact op!


User Experience: Rologica

Calvi Insight
Calvi Insight UX & UI design
Riemersma Leasing
Riemersma Leasing Infographics, Marketing materials
Sanitairwinkel.nl
Sanitairwinkel.nl UX, UCD, wireframes, prototypes
Ontuitive Cloud
Ontuitive Cloud UX & UI design, front-end development
NLConnect
NLConnect Infographics
Dimensys
Dimensys UX, UCD, graphics
NLKabel
NLKabel Infographics
Performance Matters Magazine
Performance Matters Magazine Interactive, look & feel, magazine
LearningGuide look-and-feel sets
LearningGuide look-and-feel sets UX design, look & feel, graphics